Назад

Обсъждане на възможности за разширяване на сътрудничество между България и Унгария





Росен Ткаченко, председател на Унгаро–българската стопанска камара (УБСК) и Мартин Удварев, член на Камарата, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
Целта на работното посещение бе обсъждане на възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Унгария. Росен Ткаченко потвърди намерението си че УБСК да търси начини и за разширяване на възможностите за пласиране на български стоки на унгарския пазар. 
 
Коментирана бе и темата за сътрудничество в областта на туризма. Председателят на  УБСК сподели, че броят на унгарските туристи в България е сравнително малък, ето защо инициативи като създадената иновативна платформа за виртуални пътешествия „Пътуващ музей" на БТПП по проект SAGITTARIUS, биха популяризирали страната като място с богато културно-историческо наследство.
 
БТПП изрази готовност за съдействие на УБСК в подкрепа на бизнеса от България и Унгария.
 
Предстои Български бизнес форум в Будапеща на 11 юни, на който ще бъде представена дейността на БТПП. Председателят на УБСК пое ангажимент да огласи специалното обръщение към участниците във форума от председателя на БТПП.
 
Обръщение на председателя на БТПП Цветан Симеонов - ТУК
 
 
 
 
 
 
 
Фирмите, които имат интерес към установяване на контакт с потенциални партньори от Унгария, могат да се свързват с Камарата на следния адрес:
Унгаро – българска стопанска камара
Адрес: 1016, Budapest, Szirtes u. 2/a
Tел: +36 (30) 655 9589E-mail: kamara@hbcc.eu
Internet: www.hbcc.eu
 

04.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад