Назад

Предстои Общо събрание на Българо-американския търговски и икономически съвет

На 10 април 2014 г. ще се проведе общо събрание на Българо-американския търговски и икономически съвет (БАТИС) към БТПП. Целта е възстановяване дейността на Съвета.  В тази връзка, на предварителна среща, проведена на 14 март 2014 г., бяха обсъдени проекти на програма и предложения за промени в устава и ръководството на БАТИС. В срещата взеха участие представители на бизнеса и на УС на БТПП.
 
На предстоящото общо събрание ще бъдат взети решения, свързани с реалното функциониране на БАТИС и ще се набележат действия за активиране на българо-американската търговия и икономическо сътрудничество.
 
По време на срещата председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта, че БАТИС не дублира дейността на Американската търговска палата в България. Съветът е с дълъг опит – почти 35 години подпомага икономическите връзки между САЩ и България и работи равностойно и в двете посоки.
 
Фирмите, членували в БАТИС през предишни периоди, както и всички членове на БТПП са поканени да се включат в организацията. За повече информация:
 
- БАТИС Правилник:  ТУК
- Регистрационна карта: ТУК
 

25.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад