Назад

Млади юристи ще повишат знанията си по въпросите на Арбитражния съд

Продължава традицията на БТПП да работи за повишаване квалификацията на  младите юристи. И през тази година стартира ежегодно провеждания курс за обучение по въпросите на Арбитражния съд при Палатата, в който се включиха 27 настоящи и бъдещи юристи. Курсът е изключително полезен с това, че дава възможност за получаване на допълнителни знания – теоретични и практически, по тази специфична материя. 
 
Курсът бе открит от проф. д-р Силви Чернев – председател на Арбитражния съд при БТПП и  Цветан Симеонов - председател на Палатата и арбитър в АС. Представени бяха  предимствата на арбитражното производство в БТПП и модернизирането му в унисон с новите електронни технологии.
 
Програмата на курса включва 12 модула по 3 часа. Обучението преминава на високо професионално ниво. Лектори са изявени арбитри с дългогодишна практика в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната – проф. д-р Силви Чернев – председател на Арбитражния съд, Ружа Иванова и Александър Кацарски – заместник-председатели на Арбитражния съд.
 

21.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад