Назад

Предстои посещение на азербайджанска делегация у нас



Аспарух Карастоянов, член на УС на БТПП, и Димитър Братанов, президент на фирма “Sport services Group”, се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП. 
 
Обсъдена бе актуалната икономическа ситуация и двустранното сътрудничество между Азербайджан и България. След визитата на български предприемачи през    2012г. в Азербайджан предстои посещение в България на азербайджанска бизнес делегация до края на 2014г. Представляващи интерес сфери на двустранно сътрудничество са туризъм, винопроизводство (реекспорт), животновъдство, газова индустрия и др.
 
Димитър Братанов информира за желанието на представители на фирми да бъде създадена Българо – азербайджанска смесена палата с цел насърчаване и активизиране на двустранните икономически отношения. Една от основните нейни задачи ще бъде да подпомага организирането на бизнес делегацията от Азербайджан и на двустранни бизнес форуми. 
 
БТПП допълнително ще информира за периода на посещение в България на азербайджанска бизнес делегация, както и за хода на инициативата при учредяване на Българо–азербайджанска палата.
 

21.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад