Назад

Наближава откриването на SECURITY EXPO 2014

От 19  март 2014 г. в Интер Експо Център, в София, започва изложението SECURITY EXPO 2014 и ще продължи до 22 март 2014 г. Международната специализирана изложба SECURITY EXPO 2014 традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България. Организатори са Българската търговско-промишлена палата и Агенция Булгарреклама. Изложбата е единственото специализирано събитие за България в този бранш и едно от най-авторитетните за региона, което демонстрира последните постижения в областта на обществената, частната сигурност и безопасността. 
 
През 2014 г. иновации и високоефективни продукти с най-добро качество представят 46 фирми от България, Великобритания, Германия, Италия, Полша, Холандия, Турция, Босна и Херцеговина, Хърватия, Румъния и др. Те ще демонстрират на посетителите продукти на 140 компании от бранша.
 
Спектърът на 21-ата специализирана изложба е изключително широк. Тя предлага класически и световнопризнати решения за пожароизвестяване и пожарогасене, видеонаблюдение, физическа охрана, контрол на достъпа и други направления на охранителния бизнес, както и най-новите технологични нововъведения, базирани на CLOUD инженерството - IР и мрежи, IT и комуникации, биометрия, М2М услуги, оборудване за “интелигентни сгради” и други усъвършенствания, водещи до нови модели в охранителната индустрия.
 
Като форум за бизнес, комуникация и иновации, SECURITY EXPO 2014 предлага иновативни продукти и услуги в редица направления – системи за сигурност и оборудване, ИКТ сигурност, Smart House Concept, цялостни сградни решения. 
Експозицията представя широка гама механични и електронни средства за сигурност на достъпа до помещения, ценности и документи - брави и активна механична защита на врати, заключващи системи, решения за сигурност на касова дейност във фронт офисите на банки с депозитни сейфове и електронни мултифункционални сейфове с онлайн управление и други мерки за сигурност. Ще бъде демонстриран и софтуер за централизирано управление на фирми и банки с голяма мрежа в страната.
Участници в изложбата предлагат проектиране и изграждане на системи за контрол на достъпа за различни цели – от сензорни бариери, автоматика за гаражни врати и стъклени врати с радарно управление, до системи за управление на достъпа до залите и до индивидулни гардеробчета на басейни, фитнес и спа центрове. Специалистите представят системи за контрол на работното време и др. 
 
Отговор на потребителския интерес дават създателите на биометрични и други мобилни решения за контрол на достъпа (високотехнологични компоненти за контрол на достъпа с криптиране по протоколи, биометрични решения за идентификация и др.). Сред експонатите са системи за видеонаблюдение от последно поколение, позволяващи детекция на посоката на движение, с ниска консумация на енергия и дълъг експлоатационен живот.
 
Бизнес посетителите имат възможност да се запознаят с капацитета и схемата на работа на специализирани превозни средства и аксесоари за транспорт на пари и ценности, както и с офертите за ИТ услуги за кеш мениджмънт. За обществени обекти (летища, транспортни средства, паркинги и др.) са разработени специално оборудване за контрол и интегрирани системи за сигурност. Цялостни решения за сигурност, наблюдение и управление има и за жилищни и бизнес сгради, както и за радиационен контрол на работната и околната среда.
 
По време на изложбата ВИП СЕКЮРИТИ ще посреща с интересната инициатива „HAPPY TWO HOURS“ – всеки ден между 12:00 и 14:00 часа компанията ще предлага абонамент за своите услуги с големи отстъпки. 
Традиционни изложители отново са Анди, Анкос-66, Ай Ес Ди България, Бисайд, Канброк България, Майнинг, Мулти медийна група, Националнта асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО), Пик 3000, Полимекс Холдинг, Телетек Електроникс, и др. Щандове на SECURITY EXPO 2014 имат и звена от Министерство на вътрешните работи – Академия на МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Дирекция „Комуникационни и информационни системи“, Институт за специална техника. 
Представители на Института по отбрана към МО ще запознаят посетителите с важни аспекти по сертификацията на системи за контрол на физическия достъп. 
Участие в изложбата има и Дирекция „Обществен ред, УОМП и защита при бедствия“ на Софийска община. Дирекцията ще представи три новозакупени автомобила за справяне с бедствия и аварии и ще запознае посетителите с иницитивата „Стани доброволец!“ 
 
Сред новите компании на изложението са Delta-Opti и Ambient System – Полша,  Versapak - Великобритания, Alarm Automatica - Хърватия, pei tel – Германия, Envio Security System и Siel Invest – Румъния, Валбис Трейд и Янтра Технолоджи - България, и др.
SECURITY EXPO 2014 отваря врати за новите интегрирани решения и продукти в системите за сигурност с поредица от презентации на авторитетни компании. В програмата се включват теми за синергията между технологии и наука в полза на сигурността (IRIS), нови продукти за видеонаблюдение и оповестяване (BOSCH), “Умни” алармени централи и мобилни решения в отговор на новите пазарни тенденции (M2M Сървисис), контролиран достъп и интелигентен паркинг (МАЙНИНГ), сигурност на касовата дейност във фронт-офисите на банките (АККОН), интегрирани решения в системите за сигурност (ТЕЛЕТЕК) и др.
За гостите и посетителите на SECURITY EXPO 2014 специалистите от „Ключарят на място“ ще представят услугата „Изработка на нов ключ при изгубен ключ на автомобил в рамките на 30 минути“. За целта те ще демонстрират отключване на автомобила на паркомясто пред входа на Интер Експо Център, автоматизирано нарязване на механичната част на ключа в мобилното ключарско ателие на щанда си и обучение на имобилайзера на ключа отново на паркинга. „Ключарят на място“ подготвя специална изненада и за някой от посетителите - през последния ден 22 март фирмата организира играта „Отключи катинара на Отключи.ме и спечели...“. Всеки посетител ще има възможност с три опита да намери правилния ключ от голяма връзка ключове и да отключи катинара на ОТКЛЮЧИ.МЕ. Наградата е патрон с висока степен на сигурност EVVA ICS на стойност 220 лв.
 
Повече информация за SECURITY EXPO 2014 можете да откриете на сайтовете на Българската търговско-промишлена палата, Интер Експо Център – София, както и в социалните мрежи  Facebook, LinkedIn и Google+.
Работното време на изложбата е от 10:00 до 18:00 часа в периода 19 – 21 март. На 22 март посетителите ще могат да се запознаят с експонатите от 10:00 до 16:30 часа.
Цената на билета за вход е 3 лв.
 
Нови изделия и разработаки, които ще бъдатя представени на SECURITY EXPO 2014: ТУК
 
Съпътстваща програма: ТУК

 

 
 
 

17.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад