Назад

БТПП предостави шанс на ученик да бъде "Мениджър за един ден"









Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчва удостоверение на Даниел Хаджийски за участие в инициативата "Мениджър за един ден" 2014
БТПП активно участва в Националната инициатива "Мениджър за един ден", организирана от Джуниър Ачийвмънт България.
 
Това е добра възможност за ученици и студенти от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден като представители на ръководни позиции в бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации в страната. 
 
БТПП стана част от тази инициатива, която е действителен пример за връзката образование – трудова активност. "Младите хора трябва да знаят повече за реалните условия, в които се работи при управлението на различни процеси, а всичко, което научат макар и за един работен ден, след това ще им е от голяма полза в живота.", според председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
В тази връзка БТПП предостави шанс на един ученик да стане участник в действителния работен процес,  да се потопи в атмосферата на Палатата и да добие представа как протича един ден на ръководното място. 
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов предостави на своя "заместник за един ден" Даниел Хаджийски възможността да се запознае отблизо с дейността на Палатата, да почувства как се поставят задания на служителите ѝ, както и да го съветва при вземането на управленски решения. В БТПП „председателят за един ден“ - ученик от 108 СОУ "Никола Беловеждов", специалност "Предприемачество и бизнес", беше въведен в работата на всички дирекции и отдели. Мениджърската му дейност протече и в Съвет GS1 България към БТПП, където от особена значимост за бизнеса представляват стандартите GS1 за идентификация на стоки и маркиране с баркод.
 
В Националната инициатива "Мениджър за един ден" 2014 повече от 1000 ученици влязоха в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции. За първи път през тази година в събитието се включват всички министерства в България, които за един ден ще бъдат ръководени от амбициозни ученици и студенти.
 
Церемонията бе официално открита от министъра на образованието и науката с поздравителен адрес от министър-председателя Пламен Орешарски, под чийто патронаж се провежда инициативата.
 
Министър Анелия Клисарова приветства представителите на бизнеса и младите лидери с думите: "Това е една прекрасна инициатива, която кара младите хора да вярват, че когато учат, когато са образовани, когато имат знания и умения, те ще се реализират. Основните мерки на правителството са не само инвестиране в образованието, а и създаване на благоприятна среда за намиране на първо работно място. Младите хора трябва да се чувстват удовлетворени от своята работа, за да останат в България - защото в България има място за тях и за тяхното бъдеще".
 
Президентът на България Росен Плевнелиев ще се включи в инициативата като посрещне своя млад заместник в Президентството утре.
 

12.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад