Назад

Бизнес мисия от Великобритания

БТПП бе домакин на бизнес делегация от Източна Великобритания, която е в София по повод участие в събитията за развитие на бизнес партньорство „Industry Match Making“ и „Go Green to Environment“, които се провеждат на 6 и 7 март 2014 г. в Интер Експо Център. 
 
Срещата бе открита от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който представи възможностите за развиване на бизнес в България. Коментирайки икономическата ситуация в страната, той изтъкна като положителни характеристики финансовата стабилност на фона на кризата в Европа, ниски данъци и сравнително ниска цена на труда в България. Като негативен аспект беше откроен тежкия държавен апарат и административните бариери, пред които бизнесът е изправен.
 
Гостуващи лектори бяха Тим Буйсере, ръководител на отдел „Търговия и инвестиции” в Посолството на Великобритания; Филип Уелш, управител на Тринити корпорейт сървисис и Георги Симеонов, старши мениджър в Делойт България.
 
Сред откроените фактори, благоприятстващи развиването на бизнес в България от чуждестранни фирми, са присъединяването на страната към ЕС през 2007 г., наличието на висококвалифицирана работна сила, вложените инвестиции в инфраструктурата, скъсяването на периода за стартиране на бизнес. По време на презентациите бяха представени и добри практики за успешен бизнес на английски фирми в България.
 
Събитието бе проведено с подкрепата на Enterprise Europe Network към БТПП и Enterprise Europe Network Източна Англия. 
 

07.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад