Назад

Малкият фамилен бизнес се нуждае от облекчаване на административните процедури



Новосформирана организация за защита интересите на малкия фамилен бизнес  - Съюз на малките и фамилни производители, настоява за облекчени процедури и правила за малките производители.
 
Проблемите на малките фамилни производители започват още при стартиране на производството. Това подчерта председателят на Съюза Георги Тодоров при среща в БТПП с председателя на Палатата Цветан Симеонов. В срещата участва и Евгения Тодорова – управител на туристическа агенция “Joy & Sun 2008 “.
 
В хода на разговора бяха обсъдени основните проблеми, с които се сблъскват малките производители. Огромните бюрократични пречки, многобройните разрешения и ограниченият административен капацитет  притискат фамилните производители и пречат за тяхното съществуване.
 
Предстои в скоро време, след регистрацията на Съюза, новата организация да изпрати конкретни предложения за промяна в нормативната уредба, за финансиране и премахване на административни тежести за дребните производители и стимулиране на фамилния бизнес, както и да бъдат договорени съвместни дейности за работа с БТПП.
 

12.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад