Назад

Българо-полски форум за ползите и поуките от членството в ЕС

Поуките от членството в ЕС, икономическите и бизнес перспективи пред България и Полша обсъдиха представители държавни и бизнес организации по време на проведения в представителството на Европейската комисия Българо-полски форум. Във форума, организиран от Посолството на Полша в България и Института за икономическа политика участваха и председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на Евроклуба към БТПП Ингрид Шикова.
 
В изказването си председателят на БТПП представи ефектите върху икономиката на България от членството в ЕС. Той изтъкна като положителен пример постигнатия ръст на българския износ, а като основни пречки за развитието на бизнеса посочи променливото законодателство, тромавата администрация, тежките процедури при кандидатстване и изпълнение на проекти.” Необходими са неотложни промени в бизнес средата за облекчаване на малките и средни предприятия  и подобряване на работата на институциите,  за да се стимулира икономическия растеж“, категоричен е Цветан Симеонов.
Председателят на БТПП представи и данни за двустранната търговски отношения и перспективните области за сътрудничество като експорт на вина, електро и мотокари, замразени плодове и зеленчуци.
 
Участие във форума взеха още зам.- председателят на Полската търговско – промишлена палата Марек Клочко, представители на БАН, ИАНМСП, Полската агенция за насърчаване на МСП, както и представители на бизнеса.
 

20.12.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад