Назад

В НДК започна изложението „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”

В НДК започна организираното от БТПП изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”, в което над 80 фирми от различни сектори представят продукцията си. Сред изложителите са производители и търговци, които предлагат различни продукти и услуги в следните области: храни, напитки, козметични продукти, дрехи, трикотажни изделия, обувки, чанти, сувенири и др.
 
Изложението беше официално открито от зам. министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров и председателя на БТПП Цветан Симеонов. Те бяха сред първите посетители на фирмените щандове в НДК.
 
Фирмите са представени със своите експерти на щандовете. БТПП им осигури възможност за да влезнат в контакт с Европейския информационен център, към Палатата, за да знаят от какви услуги могат да се възползват и как да излязат на европейския пазар и на пазарите в страните с европейска перспектива, отбеляза при откриването председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
Зам.-министърът на икономиката Красин Димитров изтъкна, че е тази година е установен уникален момент в икономиката - ръстът на износа е значително по-голям от ръста на вноса в България.  7.8% е ръстът на износа, докато темпът на нарастване на вноса е 1.9%, което според някои анализатори смятат за свито потребление в страната, но за други това е преориентиране на българския потребител към българските стоки, посочи Красин Димитров.
 
Чрез изложението Българската търговско-промишлена палата продължава своята активна дейност в услуга на българските предприемачи и им оказва съдействие за намирането на потенциални бизнес партньори.
 
Изложението ще продължи до 22 декември.
 
„Доверете се на българското“ е прекрасна възможност за посетителите да закупят Коледни подаръци за техните близки и да се подготвят за празниците.
 
За допълнителна информация : 
Българска търговско-промишлена палата
Център за професионално обучение, преводи,
консултации и фирмено обслужване
Милен Моллов - мениджър на изложението
Тел.: 02/ 989 72 40
GSM: 0883 48 86 02
Email: fairs1@bcci.bg
Web: http://www.bcci.bg/bulgarian/fairs.html  
https://www.facebook.com/DovereteSeNaBulgarskoto
 
 

16.12.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад