Назад

Нови възможности за разширяване на сътрудничеството между България и Иран





Н. Пр. Абдоллах Норузи, посланик на Ислямска република Иран в България,  и  първият секретар на Посолството Мохамад Моазами, посетиха БТПП и се срещнаха с  председателя на палатата Цветан Симеонов.
 
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Иран. Разгледана бе идеята през първата половина на 2014 г.  да се организира представяне на инвестиционния климат на Иран, както и изложение на ирански стоки в България.
 
Дискутирано бе и сформирането на бизнес делегация до Ислямската република през втората половина на 2014 г.
 
По време на срещата бе констатирана необходимостта от създаване на директен контакт между бизнеса от двете държави без посредничество на трета страна.
 
Н.Пр. Норузи сподели, че създаването на директна въздушна линия София- Техеран ще даде тласък за развитие на туризма и за увеличаване на туристическия поток между двете страни.
 
БТПП изрази готовност за стимулиране на търговско – икономическите отношения между България и Иран, като ще информира допълнително бизнес средите за предстоящи посещения и делегации през 2014 г.
 
Фирмите, които проявяват интерес за участие в бизнес делегация до Ислямската република, е необходимо да потвърдят своето желание на e-mail: intorg@bcci.bg,
като предоставят следната информация:
- Име на компанията
- Контактни данни за обратна връзка
- Име на представителя и позиция
- Дейност на компанията
- Бизнес интерес към Иран
 

18.12.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад