Назад

Унгаро-български форум в седмицата на унгарската икономика, култура и кулинария в София

Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в Унгаро –български форум. Събитието се организира от Унгаро – българската стопанска камара и е по повод Седмицата на унгарската икономика, култура и кулинария в София.
 
Форумът бе официално открит от Н.Пр. Андраш Клайн, посланик на Унгария в България. 
 
Цветан Симеонов представи доброто сътрудничество с  Унгарската търговско – промишлена палата, което датира от 1990г., както и с редица партньори на БТПП, които спомагат за развитие на двустранните търговско-икономически връзки: Унгаро-българската стопанска камара и Българо – унгарската търговска камара.
 
Председателят на БТПП акцентира, че сътрудничеството между страните е особено важно, защото Европа трябва да се развива, да се усъвършенства, за да бъде конкурентоспособна на глобалния пазар. Цветан Симеонов, отбеляза, че добрите цифри в развитието на икономиката на Унгария са резултат от добри реформи, ето защо БТПП е подготвила списък с предложения за облекчаване на МСП в България с цел стимулиране на бизнеса.
 
Петер Дунаи, главен секретар на Унгарската търговско-промишлена палата (УТПП), представи ролята на УТПП за интернационализация на малките и средни предприятия. Богдана Ваташка-Анави, директор дирекция „Програмни проекти”, ИАНМСП, посочи целите и задачите на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Председателят на Унгаро – българската стопанска камара Росен Ткаченко представи дейността на организацията.
 
Представители на българския и унгарския бизнес споделиха своя опит.
 

11.12.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад