Назад

БТПП ще работи в посока разширяване на сътрудничеството между България и АвстралияНовоназначеният посланик на България в Канбера, Австралия, Н.Пр. Емилия Стефанова разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Бяха обменени идеи за разширяване на сътрудничеството между България и Австралия.  Констатирано бе, че има много неизползван потенциал в търговско-икономическите отношения между двете страни, включително и с Нова Зеландия.
 
Цветан Симеонов заяви, че България и Австралия са конкуренти в производството на някои продукти, като например на вино и агнешко месо. „Не бива да се притесняваме от конкурентите, защотото фирмите стават по-жизненоспособни именно благодарение на добрата конкуренция. Би следвало да осигурим и присъствие на наши износители на австралийския пазар.”, допълни още председателят на БТПП. 
 
Емилия Стефанова, чийто мандат ще започне в началото на 2014 г., сподели от своя страна, че разчита на уникалните за България продукти (например розово масло) да представляват интерес за австралийските компании.
 

29.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад