Назад

Предстояща лекция: „Предложението на Япония за умно общество 2020”БТПП и Посолството на Япония в София организират лекция „Предложението на Япония за умно общество 2020” на 27 ноември 2013 г. от 10 часа в сградата на Палатата.
 
По време на лекцията ще бъдат дискутирани проблемите, свързани с изменението на климата, пестенето на енергия, индустриалното развитие, основната концепция „Умна обществена мрежа“ и други модерни проекти, които са започнали в Япония. Целта е да бъдат представени технологии от Япония, както и примери за проекти, започнати в трети страни на местно ниво като тези в Лион, Франция и Малага, Испания.
 
Контекст
В момента се разработва стратегията за повишаване на енергийната ефективност по програмата на Европейския съюз до 2020. „Умното общество“ е едно от предложенията за постигането на тази цел, тъй като дава възможност за оптимизация на предлагането и търсенето на енергия от възобновяеми източници, за ефективното използване на електроенергия чрез „интелигентна мрежа“, както и за наблюдение на потреблението на енергия в дома чрез използването на „интелигентни датчици“. То представлява комбинация от различни технологични мерки за постигането на нов вид обществена инфраструктура.
 
Фирмите, които желаят да участват в събитието, е необходимо да изпратят попълнена регистрационна карта в срок до 26 ноември на e-mail: intorg@bcci.bg
 
За повече информация:
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП,
тел.: 02/ 8117 497; 8117  494,
e-mail: intorg@bcci.bg; m.markova@bcci.bg
 
Приложение:

22.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад