Назад

Председателят на БТПП проведе делови срещи в Разград





С цел съдействие на фирмите и проучване на условията за бизнес, на трудностите и проблемите, председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе срещи с предприемачи от региона на Разград, както и с местната власт. 
 
В рамките на днешния ден бе осъществена среща с кмета на Разград Денчо Бояджиев. 
 
Цветан Симеонов посети индустриална зона „Перистър“, както и фирма „Амилум България” ЕАД, специализирана в производството на продукти и суровини за хранително-вкусовата промишленост. Фирмата е направила инвестиции за около 100 млн. лева. В предприятието на ден се обработват 1200 тона царевица, а годишно - 400 хил. тона. 30% от продукцията е българска.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов даде пресконференция за местните медии. На нея съобщи, че по време на Годишните награди на БТПП наградената фирма за Северен Централен район ще бъде „Амилум България“ ЕАД - Разград. Бе обявено намерението на БТПП да поиска от държавните институции да се направи преглед на всички режими, създаващи административна тежест за фирмите. „Ако те не са свързани с ангажименти на България по линия на ЕС, да се пристъпи към тяхното незабавно отменяне. Също така, ако се констатира, че българските правила са с повече формалмалности от изискванията на ЕС, всичко, което надхвърля тези изисквания, да бъде също отменено.“ коментира Цветан Симеонов. Подготвя се списък с предложения за отпадане на режими и изисквания към малките, средни и микро предприятия, които не могат да бъдат изпълнявани.
 
Утре председателят на БТПП Цветан Симеонов ще проведе срещи с представители на бизнеса в региона на Варна.
 

 


26.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад