Назад

Среща на Клуба на Смесените и чуждестранни палати в БългарияКонфиндустрия  България – Асоциацията на италианските предприемачи в България посрещна представителите на Клуба на Смесените и чуждестранни палати в България. Срещата се организира за 12-ти пореден път.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов направи обзор на дейността на Клуба, като припомни, че през 2013 г. са проведени 4 ползотворни срещи. Постигнатите резултати се измерват от това, че през годината се активизира дейността на Клуба на Смесените палати в България. БТПП съвместно с Българо – китайската търговска камара организира семинари и представяния както в София, така и по региони. Българо – унгарската търговска камара участва активно в организирането на представянето на Споразумението на унгарската ЕксимБанк и Българска банка за развитие. БТПП и Турско-българска търговско-индустриална камара организираха Българо-турски бизнес форум. През 2013 година бяха учредени 2 смесени палати: Двустранна търговска камара България-Румъния; Българо–сръбска търговско-промишлена камара. Бе организирано честването на 8-годишнината от Френско – българската камара за активна дейност в помощ на българските и френски фирми. Бяха направени предложения за активизиране на дейността на Клуба в бъдещ план.
 
Цветан Симеонов представи проектодоговор за посредничество между смесените палати и БТПП за набиране на клиенти за услуги, предоставяни от БТПП. Представителите на палатите имаха възможността да се запознаят с предлаганите услуги.
 
В рамките на срещата председателят на Конфиндустрия България Пиетро Луиджи Гиа представи дейността и услугите на Конфиндустрия България.
 
Представителите на другите смесени и чуждестранни палати обсъдиха идеи през следващата 2014 г. Те разгледаха предложения по теми, засягащи нуждите и интересите на българските и чуждестранните фирми в България. Акцент бе поставен върху енергетиката, зелената енергия и земеделието.
 

21.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад