Назад

Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза 20-годишния си юбилей





Ямболската Търговско-промишлена палата отбеляза своя 20-годишен юбилей под мотото „Постигнато е много, предстои още – заедно да отбележим успехите” с поредица от делови събития. В организираните форуми пристигнаха над 150 гости от страната и чужбина.
 
Проведе се съвместно заседание на Съвета на председателите на търговски палати и камари в България с дневен ред посветен на развитие на системата от търговски палати в България, тяхното действие в условия на икономическа криза и създаването на центрове за кариерно развитие във всички области и региони на страната. 
 
Съвместна пресконференция по случай 20-годишнината от създаването на Ямболската търговско промишлена палата дадоха председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на Ямболската Палата Стойчо Стойчев.
 
От името на БТПП Цветан Симеонов връчи грамота и почетен знак, изтъквайки приноса на тази организация към развитието на икономиката на страната, осъществяването на многобройни и полезни за бизнеса трансгранични връзки и взаимоотношения, за огромния финансов ресурс привлечен по европейски проекти в полза на регионалния бизнес и за ръста в дейността на Ямболската палата през последните няколко години в пъти а не в проценти. 
 
„Прогресът в работата на всяка организация се измерва с устойчивост на успехите и стабилност в съвместната работа с другите.”, това подчерта председателят на Ямболската ТПП Стойчо Стойчев на пресконференцията. Председателят на БТПП Цветан Симеонов допълни: „20-тата годишнина от създаването на Ямболската Търговско-промишлена палата, както и работата на екипа й и техните успехи е истинската и неподправена демонстрация на устойчивост не само на тази организация, но и на цялата палатска система в страната. Всичко реализирано от екипа в Ямболската ТПП показва, че добрите успяват и в трудни времена и знаят как да го направят”. 
 
Ямболската търговско-промишлена палата удостои със специална награда за партньорство и специален плакет „За особено успешно партньорство в подкрепа на бизнеса и развитие на бизнес-средата” общо 46 институции, общини, фирми членове на палатата, партньори от Европейски мрежи, сродни бизнес организации и партньори от чужбина. Плакетите бяха връчени на специална церемония по случай 20-годишнината на палатата. 
 
В рамките на тържествата в Ямбол се проведе също и координационна среща на представителите на българската мрежа Enterprise Europe Network – EEN – България с акценти за развитието на иновациите в българските предприятия и продукти, както и планиране дейността на тази мрежа през следващата година и новия Европейски програмен период 2014 – 2020 година.
 

 


18.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад