Назад

Разширяване на сътрудничеството между България и ИспанияМая Станилова, почетен председател на Испано-българска търговска Камара, и Кръстьо Станилов от Съюз Конфедерация на Българската индустрия, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов.
 
Акцент на срещата бе обсъждането на двустранните отношения между България и Испания, както и възможностите за разширяване на търговско–икономическото сътрудничество между двете страни. Разгледана бе и конкретна идея за организиране на българска бизнес длегация до провинция Каталуния в края на месец февруари 2014г.
 
Каталуния е най-развитата икономическа област на Испания с  много добри транспортни комуникации – над 1,200 км автомагистрали, голяма гъстота на железопътните линии, три международни летища и най-голямото пристанище на Средиземно море – Барселона. 
 
Стратегически важните за Каталуния икономически сектори са:
- IТ и биотехнологичен сектор;
- производство на машини и материали за космонавтиката;
- опазване на околната среда и всички свързани с това производства;
- химически и фармацевтичен сектор.
 
БТПП препоръчва фирми от посочените браншове да се включат в състава на предстоящата бизнес делегация. Българската търговско – промишлена палата ще информира допълнително за детайлите около посещението.
 
Икономически данни за провинция Каталуния – ТУК 
 
За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 02 8117 494, 8117 421
 

11.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад