Назад

БТПП и норвежката конфедерацията на работодателите обменят опит в социалния диалог

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите в Норвегия (NHO) ще обменят опит в областта на социалния диалог и тристранното сътрудничество. С такава цел председателят на БТПП Цветан Симеонов ще бъде на работна визита в Осло, Норвегия в периода 22-24 октомври 2013 година. Посещението се организира в рамките на проект “TRUST” – Прозрачност за устойчива социална политика, осъществяван с финансовата подкрепа на Фонд за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм.
 
Проект „TRUST“ стартира в края на 2012 г. и приключва в края на 2014 г. Изпълнител е БТПП в партньорство с Конфедерация на работодателите в Норвегия (NHO). Основна цел на проекта е да способства за подобряване на социалния диалог и тристранното сътрудничество и практики в България. Предвидените по проекта дейности включват проучвания и анализи на тристранното сътрудничество в страната; обмяна на добри практики с Норвегия; организиране на кръгла маса и провеждане на семинари в шестте планови региона на България с цел представяне на резултатите пред по-широка общественост и повишаване степента на осведоменост по отношение на тристранния диалог в страната.
 
В рамките на работната визита са планирани срещи с Норвежката конфедерация на синдикатите (LO), телекомуникационна компания ТЕЛЕНОР груп, която наскоро придоби българския оператор ГЛОБУЛ, както и с изпълнителния директор на GS1 Норвегия. 
 

18.10.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад