Назад

Делегация от Саудитска Арабия обмисля инвестиции в България 

Делегация от град Джеда, Саудитска Арабия посети БТПП и се проведе среща между ръководството на Палатата и представителите на ТПП на град Джеда.
Джеда е вторият по големина град в страната, след столицата Рияд и е най-голямото саудитско пристанище в Червено море.
Саудитската делегация, включваща седем предприемача от района на Джеда бе водена от зам. председателя на палатата на гр. Джеда Мазин Батери. 
 
На срещата присъстваха и зам.-председателят на БСБС Недим Генджев и почетният председател на БСБС Мохамед Сакър, както и  зам. председателят на Българо-Саудитския Бизнес Съвет Стефан Йорданов.
От страна на БТПП участваха председателят Цветан Симеонов, зам. председателят Георги Стоев и Янчо Янев – член на УС на БТПП.
 
Саудитската делегация е в България на проучвателно посещение с цел запознаване с икономическата ситуация в страната и възможностите за инвестиране.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна гостите с дейностите на Палатата в подкрепа на бизнеса. Той подчерта, че всяка крачка е важна за развитието на стокообмена между България и Кралство Саудитска Арабия и че двете организации в бъдеще ще си сътрудничат за ускоряването на това развитие. 
 
Ръководителят на саудитската делегация Мазин Батери представи дейността на палатата на Джеда, която е със седемдесет годишна история и представлява интересите на около 65 000 свой членове. Бяха също така представени бизнесмените от делегацията, представляващи секторите архитектура, недвижими имоти, хранително – вкусова промишленост, производство и търговия с облекла, здравеопазване и информационни технологии. 
 
Председателят на БТПП запозна поотделно всеки от гостите с развитието и възможностите на интересуващите ги сектори от българската икономика.
 

14.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад