Назад

Юбилеен концерт на Националната финансово-стопанска гимназия









На 13 май 2013 г. препълнената зала № 1 на НДК събра настоящи и бивши възпитаници от Националната финансово-стопанска гимназия, учители, родители и гости на тържествен концерт във връзка със 100-годишния юбилей на гимназията. 

Мариана Банчева, зам.-министър на МОМН, поздрави присъстващите по повод празника. Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи на директора на гимназията Иван Арсов почетен диплом. Отличието е за личен принос за поддържане на високо ниво на качеството на преподаване и обучение в гимназията, предприемачески подход в обучението на учениците, изграждане на съвременна материална база, установяване на международни партньорства и предаване на опита в страната и ползотворно сътрудничество с БТПП в областта на професионалното образование и практически опит на учениците. 
 
Гимназията получи и Грамота за дългогодишно партньорство при подготовката на икономическите кадри от Джуниър Ачийвмънт България; изданието „Българските светци“от Синдикат на българските учители (СБУ) и много поздравителни адреси. 
 
Настоящи и бивши ученици и състави изнесоха внушителен концерт на фона на декор с монументалната сграда на гимназията. Тя е обявена за архитектурен паметник и е построена през 30-те г. на миналия век от Софийската търговско-индустриална камара. 
 
Тържеството бе закрито с изпълнение на химна на гимназията. 
 

15.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад