Назад

БТПП връчи Почетен диплом на Националната търговско-банкова гимназия







Преди 100 години Софийската търговско-индустриална камара инициира създаването на средно търговско училище в София. Председателят на камарата Иван Грозев  при откриването на търговската гимназия изтъква необходимостта от образовани и квалифицирани кадри в областта на търговията и индустрията за бъдещото развитие на българската икономика. 

На 25 февруари 1913 г. се открива първата учебна година на „Търговската гимназия” и Камарата определя за нейн директор д-р Нейчо Иванов – известен български икономист и журналист.
 
Днешните наследници - Националната търговско-банкова гимназия - отбелязаха с тържествен концерт 100-годишния юбилей, продължавайки достойно да спазват традициите на своите предшественици за воля, множество успехи, авторитетно и елитно икономическо училище.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов поздрави присъстващите и награди с Почетен диплом Емилия Иванова - директор на НТБГ, за личен принос за поддържане на високо ниво на качеството на преподаване и обучение в гимназията, въвеждането на актуални учебни дисциплини, предприемачески подход в обучението на ученици, изграждане на съвременна материална база, установяване на международни партньорства и предаване на опита в страната и ползотворно сътрудничество с БТПП в областта на професионалното образование и практически опит на учениците. Послание, което отправи към учениците да продължат да жънат успехи по света, но да се връщат да реализират знанията си в България.
 
На тържеството присъстваха множество гости в сферата на образованието, бивши и настоящи, учители и ученици. Представителите на икономическите университети в страната, похвалиха учениците за усвоените знания и заявиха, че те са техните студенти и с нетърпение ги очакват.
 
Освен постигнатите успехи в икономическите състезания у нас и по света, учениците показаха и завидни артистични умения.

25.02.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад