Назад

Учреден бе Българо-Саудитски бизнес съвет към БТПП







На 24-11-2010 бе учреден Българо-саудитски Бизнес Съвет (БСБС) към Българската търговско-промишлена палата (БТПП).В инициативата участват над 40 български фирми от: търговията и производство на следните сектори: органични масла и билки, радарни системи, гуми, декоративна растителност; строителство и строителни съоръжения, транспорт; недвижими имоти; правни услуги; търговски центрове и други.

На учредителното събрание беше избрано ръководство на  БСБС клубен съвет съставен от 5 члена - председател, двама заместник-председатели и 2 члена.  За председател на Съвета беше избран Николай Филипов, който е инициатор на идеята за създаването на БСБС. Бяха избрани двама зам. председатели – инж. Николай Вълев, координатор на Trace Group Hold и Мохамед Хасан Хамиди Сакър, изпълнителен директор на SBL Group.

На събитието присъства и Н.П. Радион Попов, бивш зам. министър на външните работи.  Господинът има издаден указ за  посланик на България в Кралство Саудитска Арабия по време на правителството на тройната коалиция. Г-н Попов изтъкна, че който е да го оглави, има сериозна нужда от българско посолство в Саудитска Арабия.

Негово Превъзходителство, г-н  Салех Ал Гамди, посланик на Кралство Саудитска Арабия в Гърция, също подкрепи инициативата и потвърди, че ще участва на следващото събиране на съвета. Българо-саудитският бизнес съвет има за цел да насърчава и подпомага дейността на всички стопански и нестопански организации, желаещи да работят за развитието на  търговско-икономическите отношения.

25.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад