Назад

Програмата на делегацията ни в Анталия наситена със срещи, презентации и нови партньорства







Програмата на търговската мисия в Анталия, организирана от БТПП, приключи успешно с провеждането на 142 двустранни срещи и посещения на производствени фабрики.

В рамките на последния ден от програмата българските фирми проведоха срещи с над 32 турски фирми от Индустриална зона Анталия /AOSB/ от секторите машиностроене, дървообработка, производство на мебели, строителство и др.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, и Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, проведоха срещи с турски фирми, които желаят да намерят партньори на българския пазар в областите: производство на химически торове, производство на мебели, билярдни маси, индустриални врати, осветителни тела, строителство на тунели, и др. Симеонов запозна турските фирми с доброволния търговски регистър на Палатата, възможностите за откриване на търговско представителство в България, бизнес климат и данъчна политика в страната.

След срещите представителите на БТПП посетиха модерно предприятие за производство на опаковки – YASATAN, като на място се запознаха с направените инвестиции в оборудване и дигитализация на процеса. Фирмата снабдява с опаковки по-голяма част от веригите за бързо хранене в цяла Турция, както и още 20 страни от Близкия Изток, Европа и др.

Обсъдено бе предстоящо посещение на представители на Индустриална зона Анталия в София през есента на тази година, както и подписването на меморандум за сътрудничество между БТПП и AOSB.

При интерес за сътрудничество с турски партньори, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, БТПП, e-mail: m.markova@bcci.bg.

Видео от срещите тук


08.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад