Назад

Предстои трети уебинар от серията демонстрации за внедряване на коботи в индустрията





В рамките на изпълнявания с участието на БТПП проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) продължава поредицата от уебинари, имащи за цел да представят приложението на разработения кобот в различни сектори на индустрията.

Целта на уебинарите е да представят практическата реализация на иновативната технология в производствените процеси на 5 компании от 4 страни – Испания, Италия, Турция и Унгария.

Чрез онлайн демонстрации на живо ще бъдат показани различни дейности и работни процеси, извършвани с помощта на роботизираната ръка. Освен с разработените технологии, участниците ще имат възможност да се запознаят и с ползите за бизнеса от внедряването им в производството.

Третият уебинар ще се проведе на 30 ноември от 12 ч. в Испания и се фокусира върху сектора на строителството. Демонстрацията ще представи приложението на кобота в дейностите на испанската компания Acciona, която e специализирана в изграждането на инфраструктура и производството на възобновяема енергия.

По време на събитието ще бъде демонстрирано внедряването на роботизираната ръка при довършителни дейности, извършвани на ръка, като обработка и боядисване на стени. Ползите за компанията от приложението на кобота са: спестяване на време и ресурси и преодоляване  недостига на квалифицирани работници.

В събитието ще участват фирми от всички страни-партньори по проекта, както и представители на цифрови инновационни хъбове, научно-изследователски организации и др. За да участвате в уебинара, моля да се регистрирате на следния линк. Участието е безплатно. Работният език е английски.

На 5 декември от 21 ч. в рамките на проекта предстои да се проведе и друго онлайн събитие - LASER Talk, което ще представи приложението на разработения кобот в сферата на изкуствата.

По време на събитието двама от тримата творци, които спечелиха финансиране по линия на Програмата за наука, технология и изкуства (S+T+ARTS), ще споделят информация за своите проекти, насочени към внедряването на иновативни технологии в креативния сектор.

Повече информация за събитието и регистрационен формуляр можете да намерите на следния линк. Участието е безплатно, като работният език е английски.

Като координатор на информационните и комуникационните дейности на проекта, БТПП ще предостави своевременно информация на своите членове и партньори за предстоящите събития от него през следващата година.

Проект VOJEXT се изпълнява в рамките на Програма „Хоризонт 2020“ с участието на 19 партньорски организации от 11 страни – България, Германия, Ирландия, Испания, Италия, Нидерландия, Обединеното кралство, Полша, Турция, Унгария и Франция. Проектът е насочен към внедряването на мобилни колаборативни роботи (т.нар. „коботи“) в производството и строителството и по-конкретно в пет пилотни сектора - автомобилостроене, строителство, електроника, производство на полиуретанови възглавници и занаятчийство. Повече информация за проекта можете да намерите на официалния му уебсайт - https://vojext.eu/

 


29.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад