Назад

БТПП участва в ключово събитие по програмата Еразъм за млади предприемачи в Брюксел







Над 200 представители на организации, обвързани с изпълнението на програмата Еразъм за млади предприемачи се срещат в Брюксел тази седмица. Българската търговско-промишлена палата е представена от Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество. Програмата е насочена към осъществяване на обмен на опит между млади предприемачи  и опитни предприемачи от 45 страни. Към момента са реализирани повече от 11 700 обмена -  информация ТУК.

Мариела Маселинк от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП“ в Европейската комисия откри събитието и сподели основна информация за пакета от мерки в полза на МСП. Мерките са свързани с краткосрочно подпомагане, подобряване на достъпа на МСП до финансиране, повишаване на конкурентоспособността в дългосрочен план, както и подобряване на стопанската среда в единния пазар на ЕС.  Предложенията на ЕК включват опростени правила за данъчно облагане, намалена регулаторна тежест, по-широк достъп до финансиране и поощряване на уменията.

Изпълнителната агенция за Европейския съвет по иновациите и за малките и средните предприятия /EISMEA/ представи новите моменти в развитието на програмата Еразъм за млади предприемачи, която съществува от 14 години. Последният цикъл на програмата е насочен към насърчаване участието на предприемачи от Украйна.

Срещата продължава с ключови презентации, синергия с други програми на ЕС, обмен на успешни практики и дискусии по различни теми.

Българската търговско-промишлена палата е междинна организация в програмата Еразъм за млади предприемачи и може да съдейства на предприемачи с и без опит да участват в нея. Програмата предлага финансиране на младите предприемачи /с до 3 години опит/ и много ползи за опитните.

 


29.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад