Назад

Активизира се икономическото сътрудничество между България и Либия







Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов разговаря с експерти по въпросите свързани с Близкия Изток и арабските страни, Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на “МКРТНИ“ЕООД и Михаил Аргатски, търговски директор на компанията.

Терзобалиев информира за приключило наскоро посещение в Либия и участие в световна конференция посветена на изграждането на град Дерна, пострадал от стихията „Даниел“ по-рано тази година. На конференцията са присъствали представители на ООН, Световната банка, дипломати, делегации от Европейския съюз, големи световни частни и държавни компании. Събитието е организирано от министър-председателя на Либия, д-р Уисама Хамад, а българското участие е осъществено с помощта на НП. д-р Муфтах Дарени пълномощен министър на Либия в България. В конференцията са взели участие и български компании сред които и членове на БТПП.

Целта на посещението в Либия е продължаване на сътрудничеството между български и либийски компании за очакваното възстановяване на пострадалите от наводнението райони – изграждане на нови пътища, мостове, жилищни сгради и др. за което е осигурено финансиране от правителството на страната.

По време на срещата бе споделена идея за организиране на бизнес делегация до Либия, която да включва български компании, имащи намерения да съдействат за възстановяване на разрушената от природното бедствие инфраструктура.

 


13.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад