Назад

Председателят на БТПП участва в среща на работодателите от Европа и Централна Азия

Форумът се провежда на 28 и 29 септември в грузинската столица Тбилиси




 

Като ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ за 2023г., Цветан Симеонов, председател на БТПП, взе участие в Регионалната среща за Европа и Централна Азия на Международната организация на работодателите /МОР/. Участие в срещата взеха представители от над 30 държави, като от страна на българските работодатели участва и Мария Минчева, заместник- председател на БСК.

Форумът бе официално открит от Блейз Матей, заместник-председател на МОР за Европа и Централна Азия, Елгуя Меладзе, председател на Асоциацията на грузинските работодатели, и Ерол Киресепи, почетен председател на МОР.

Оценка на грузинската икономика и действия в подкрепа на бизнеса представи Леван Давиташвили, вицепремиер и министър по устойчиво икономическо развитие на Грузия. Представени бяха и дейностите на ООН в Грузия с участието на работодатели.

Ренате Хорнунг-Драус, заместник-председател на МОР към МОТ, направи обзор на участието на работодателите в Глобалната коалиция за социална справедливост на Международната организация на труда /МОТ/.

Работодателите очертаха приоритетите и планувани дейности в региона на Европа и Централна Азия, да информират за реформи в трудовото законодателство, състоянието на социалния диалог и икономическата ситуация в страните, както и да споделят опит.

В рамките на посещението в Грузия председателят на БТПП проведе среща и с ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Грузия – Красен Балев. Състоянието и перспективите за икономическо сътрудничество с Грузия бяха тема на разговора. Отбелязан бе забележителния ръст на грузинската икономика през последните години. Цветан Симеонов представи информация относно развитието на палатската система в България и усъвършенстването на услугите за бизнеса.


29.09.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад