Назад

Българският и гръцкият бизнес подготвят съвместни инициативи

По време на предстоящия Международен Солунски панаир


 

Саввас Карафилидис, председател на Българо-гръцката търговско-промишлена камара /БГТПК/, обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов предстоящото 87-мо издание на Международния Солунски панаир и програмата на съпътстващи събития.

Министерство на икономиката и индустрията на Р България организира националното участие на изложението, като тази година България ще бъде страна-почетен гост на това важното бизнес, финансово, социално и културно събитие.

По време на работната среща бе обсъдено предстоящото събитие, което Българската търговско-промишлена палата организира като част от съпътстващата програма на Панаира – среща на търговско-промишлените палати от България и Гърция. Тя ще се проведе на 10 септември 2023г. от 14.00ч., Павилион 13. Очаква се събитието да бъде открито от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, а БТПП да подпише споразумение за сътрудничество с Атинската търговско-промишлена палата.

Саввас Карафилидис и Симеонов обединяват усилията си за организиране на още една проява, като част от съпътстващата програма на панаира – представяне и  популяризиране дейността на БГТПК и нейните членове.

Карафилидис информира, че дейността на смесената палата се разраства и скоро предстои откриването на офис на БГТПК в Солун, като БТПП ще информира допълнително за точния адрес, с цел улесняване на комуникацията и сътрудничеството между българския и гръцки бизнес.

 


29.08.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад