Назад

Визита на губернатори от регион Валония, Белгия



Председателят на Българската търговско-промишлена палата се срещна с Томи ле Клерк, губернатор на гр. Монс, Денис Матен, губернатор на гр. Намюр, и Люк Суние, почетен консул на България във Валония, Белгия. Цел на срещата бе обсъждане на области за съвместно сътрудничество.

Цветан Симеонов представи българската икономика и подчерта ролята на БТПП за поддържане на благоприятна среда за правене на бизнес както за български компании, така и за чуждестранни инвеститори. Симеонов обърна внимание на възможностите, които палатата предоставя за намиране и проверка на партньори посредством информацията в Единния търговски регистър на БТПП.

Губернаторите представиха своя регион Валония, като богат на природни ресурси и с важен принос към икономиката на Белгия /около 23% от БВП/. Посещението им у нас беше с цел създаване на контакти на национално и регионално ниво. Програмата на визитата включваше срещи в различни институции и компании с фокус инвестиции и информационни технологии. Освен столицата, те посетиха и гр. Варна и региона.

 


04.07.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад