Назад

Новоназначеният посланик на България в Осло посети БТПП



Новоназначеният посланик на България в Осло Десислава Иванова посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и Норвегия.

Председателят на БТПП запозна госта с дейността на Палатата, регионалната структура и Съвета на браншовите организации, както и с услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса. Симеонов информира, че БТПП може да съдейства при намирането на бизнес партньори на норвежки фирми на българския пазар, както и при организирането на двустранни срещи, посещения на производствени мощности и др.

Изпълнените до момента проекти от БТПП по линия на Норвежкия финансов механизъм също бяха сред темите на разговора. Акцент бе поставен на Проект SOLID, който е насочен към укрепване на политиките и практиките на социалния диалог в България; повишаване на уменията на социалните партньори, свързани с предизвикателствата на пазара на труда, породени от Ковид кризата; стимулиране на двустранното сътрудничество с Норвегия чрез споделяне на опит, знания и добри практики; подобряване на взаимодействието между работодатели и синдикати чрез укрепване на доверието между тях.   БТПП реализира проекта в партньорство с КТ Подкрепа и Конфедерацията на норвежките работодатели (NHO).

Обсъдено бе предстоящо посещение на делегация от БТПП в Норвегия през м. октомври тази година.

 


30.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад