Назад

Бъдещето - 2D баркодЗа да даде по-добри възможности на дигиталния потребител, търговията на дребно предприема приемането на 2D баркодове, като една от най-големите промени след първоначалното въвеждане на линейния баркод.

Двумерните (2D) баркодове изглеждат като квадрати или правоъгълници, които съдържат много малки отделни точки. Един 2D баркод може да съдържа значително количество информация и е четим дори отпечатан в малък размер или гравиран върху продукт. 2D баркодовете се използват в широк спектър от индустрии -- от производство и складиране до логистика и здравеопазване. Програмата за Глобална миграция към 2D баркод бе стартирана в края на 2020 г. и в нея се включват над 20 държави, в т.ч. Китай, САЩ, Австралия и Бразилия.

Повече за приложението им и възможностите може да разберете в рамките на Глобалния форум на GS1 2023, в сесия на 14-ти февруари (вторник) от 13:00 до 14:00 СЕТ. Сесията е отворена за представители на индустрията.

2D баркодовете имат потенциала да създадат огромна нова стойност за всички - от потребителите до регулаторните органи, от търговците на дребно и пазарите до най-големите и най-малките марки. GS1 си партнира с представители на индустрията и иска да сподели някои нови инструменти относно внедряването им.

Програма на събитието: тук

Часовете на сесиите са в Central European Time (CET), а работен език е английски. Събитието е хибридно и регистрираните участници могат да се включат както онлайн, така и на място. Разходите за пътни и настаняване при участие на място се поемат от самите участници.

Регистрация за събитието тук

При необходимост от съдействие при регистрацията може да се обръщате към екипа на GS1 България. За повече въпроси и информация относно събитието и темите: тел. 02/8117 571 или 567, gs1bulgaria@gs1bg.org

 

 

 


13.01.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад