Назад

БТПП подкрепя благотворителната инициатива на Сдружение "ГЛАС"- Босилеград, Сърбия

В периода 24 ноември - 14 декември 2022г. в помощ на хуманитарни и младежки дейности в Западните покрайнини


 

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров проведе среща относно предстояща благотворителна инициатива с Александър Димитров, главен редактор на Глас Прес, гр.Босилеград, Сърбия и Иван Николов, председател на Културно-информационен център на българското национално малцинство „Босилеград“ в Сърбия.

Гостите представиха Юбилейната Х-та благотворителна акция. Събитието се провежда  в периода от 24 ноември до 14 декември 2022г. и се  организира от Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград в партньорство с Българска телеграфна агенция, Българска търговско – промишлена палата и  ЦНССС.

Сдружението предостави следната информация за инициативата:

Опитът и резултатите от изминалите години показват, че тази акция е устойчива и ежегодно се разраства. Дори и в условия на Ковид, с много ограничения, инициативата намери начин да продължи своята мисия, събирайки средства в подкрепа на различни хуманитарни и младежки дейности. През изминалите девет години бяха събрани над 50 хиляди лева, благодарение на щедростта на различни институции, бизнесмени, приятели и партньори на сдружение „ГЛАС“ от България и Сърбия.

Юбилейната Х-та благотворителна акция започна на 24 ноември и ще продължи до 14 декември, когато ще се проведе и тържество по повод годишнината на пресклуба на БТА в Босилеград. На този ден ще разберем и втория носител на наградата „Максим Минчев”, учредена миналата година от сдружение „ГЛАС“,  „за принос в развитието на гражданското общество и демократичните ценности“. Същия ден ще се състои и малко тържество, на което ще бъде обявена официално събраната сума от благоеворителната акция. Ще се радваме да споделите с нас юбилейната X-та Благотворителна инициатива. Нека и този път заедно, в навечерието на Коледа, да съберем малко средства, с които да подкрепим различни хуманитарни и младежки инициативи в Западните покрайнини през 2023 година.

При интерес от подкрепа на Юбилейната Х-та благотворителна акция приканваме компании, предприемачи и физически лица да предоставят финансова помощ на следната банкова сметка  ТУК

 


25.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад