Назад

Бизнес делегация, организирана от БТПП, днес е на посещение в гр. Пирот, Сърбия

След посещение на Свободна зона Пирот програмата продължава с бизнес форум в гр. Ниш
 

Бизнес делегация, организирана от Българската търговско-промишлена палата и Посолството на България в Белград, е на посещение днес в гр. Пирот, Сърбия.

В състава на българската делегация участват компании и организации от секторите: логистика, туризъм, селско стопанство, бизнес услуги, финанси, химическа промишленост, текстилна промишленост, търговия, машиностроене и представители на Регионални търговски палати Враца и Кюстендил.

Бизнесмените се срещнаха с ръководството на Свободна зона Пирот. В зоната оперират български инвеститори с площи за пакетирани сухи плодове и зеленчуци; соларни панели; пакетиране на пчелен мед; детски дървени играчки и др. Компании, производители и търговци на автомобилни гуми също са разположени в Свободната зона. Разглеждайки зоната, компаниите се запознаха с нейната дейност и получиха практична информация за условията за бизнес, които предлага.

Бизнес делегацията, водена от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, продължава посещението и по-късно днес ще участва в бизнес форум в гр. Ниш, организиран съвместно с Търговско-промишлената палата на Сърбия и Регионална палата Ниш.

 


16.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад