Назад

Новият ръководител на Икономическата служба в Посолството на Франция посети БТПП





Еманюел Булестро, нов ръководител на Икономическата служба в Посолството на Франция в София, посети Българската търговско-промишлена палата няколко седмици след пристигането си в България. Председателят на Палатата Цветан Симеонов я запозна с работата на БТПП и посочи изключително активното сътрудничество с Френското посолство и Френско-българската търговска и индустриална камара. През първата половина на 2022 г. то бе изключително интензивно във връзка с председателството на Франция на Съвета на ЕС и проведените събития, включително срещите на Евро клуба при БТПП.

Булестро представи приоритетите на своята мисия, сред които са: привличане на повече френски компании на пазара в България - инвеститори, доставчици и търговци; насърчаване на иновациите и приложението на нови технологии в двустранните икономически отношения. Тя има опит в региона, като част от Икономическата служба на Посолството на Франция в Гърция и потвърди, че ще работи за по-добро познаване на страните от Югоизточна Европа сред деловите среди във Франция.

В хода на разговора събеседниците засегнаха теми като: предстоящото присъединяване на България към еврозоната, данъчната система в страната, предизвикателствата на енергийната криза и др.

 


13.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад