Назад

Изложба на пакистански стоки e открита в София

Председателят на БТПП - специален гост на откриването

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов бе специален гост на откриването на  Pakistani Products Display Centre – изложба на пакистански стоки в Посолството на Ислямска Република Пакистан.

Симеонов сподели мнение, че задълбочаването на търговското и икономическо сътрудничество между България и Пакистан е последователно и обхваща много сектори. Например през август тази година се проведе Pakistani MANGO Festival - представяне на пакистанско манго пред български компании и медии.

Изложбата съдържа мостри от най-известните и доказани на международния пазар пакистански стоки, сред които: текстилни изделия, кожени изделия, прецизни инструменти за медицината, спортни стоки, ориз, храни, изделия на занаятите, продукти от хималайска сол и други -  - видео тук..

Посланикът на Пакистан Н.Пр. Мариам Мадиха Афтаб изрази благодарност към БТПП за съдействието за развитие на двустранните икономически отношения и подчерта, че изложбата на пакистански стоки в Посолството ще се подновява регулярно. Основната й цел е да даде възможност на българските компании да опознаят възможностите за търговия и сътрудничество с пакистански производители.

В събитието взеха участие представители на Министерството на външните работи и български компании.

Pakistani Products Display Centre може да се посети в Посолството на Пакистан в СТЦ "Интерпред“, бул. Драган Цанков 36, бл. А, ет. 4, София.

 


13.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад