Назад

Изложението МЕСОМАНИЯ отвори врати в Интер Експо Център

С участието на повече от 350 фирми от хранително-вкусовата промишленост




От 5 до 8 октомври в Интер Експо Център се провежда  МЕСОМАНИЯ 2022 – изложение на най-добрите български месни продукти, производство на родните месопреработвателни фирми. Повече от 1600 кв. м. площи в зали 1 и 2 на изложбения център са превърнати във витрина на традиционните български месни произведения по оригинални рецепти, защитени в Европейския съюз, както и нови продукти по иновативни рецепти и технологии на производство. Организатор на форума е Асоциацията на месопреработвателите в България  (АМБ).

На официалното откриване присъстваха ръководни представители на министерства, дипломатически мисии, НПО и много медии. Сред официалните гости бяха и председателят на УС на БТПП  Цветан Симеонов, както и ръководителите на ключови браншови организации – Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите  и председателят на АМБ Атанас Урджанов.

В тазгодишното изложение участват 58 фирми със самостоятелни щандове и 14 фирми с колективно участие, които представят постиженията на сектора и всички продукти и услуги, необходими за качествената обработка на месо.

Събитието бе открито от зам. министъра на земеделието Тодор Джиков, който изтъкна ролята на добре развитото земеделие за благоденствието на една нация, а социалният ефект на работните места и добавената стойност, които произвеждат, са от огромно значение за икономиката на всяка държава. Той прочете и приветствие от земеделския министър Явор Гечев.

"Българското земеделие произвежда специфични млечни и месни продукти, емблематични за страната ни. Те са нашата визитка пред света и вярвам, че производителите спазват най-високите стандарти, за да предлагат най-добрите храни и напитки.

Съзнавам, че участието в изложбите е голямо предизвикателство, защото потребителите имат все по-високи изисквания и се надявам тази тенденция да продължи. Само така можем да разгръщаме потенциала на хранително-вкусовата промишленост и занапред", цитира Джиков думите на министъра.

На изложението Мариана Кукушева, председател на НБСХС, връчи на председателя на БТПП  Цветан Симеонов юбилеен плакет „30 години Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите“.

Петте международни изложения - "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Салон на виното", както и единственото изложение за печат и реклама в България COPIS, ще продължат до 8 октомври т.г..

Симбиозното провеждане на международните хранителни изложения и COPIS се определят като "възможност за развитие на бизнеса в много посоки" поради непосредствената връзка между хранително-вкусовата промишленост и бранша на печата и рекламата.

 

 


06.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад