Назад

Представяне на програмата "Еразъм за млади предприемачи" пред бизнес общността в Разград

Възможност за включване в трансгранична програма за обмен в САЩ, Канада, Тайван, Израел, Сингапур и Южна Корея






 

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Областния информационен център-Разград и Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара-Разград проведоха онлайн представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи - възможност за Вашия бизнес!" пред участници от Разградски регион. Участие в срещата взеха над 25 млади и опитни предприемачи, представители на НПО и институции.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, и Мирослава Маркова, главен експерт, представиха дейността на Палатата, членството и в международни организации и широкия спектър от услуги, който БТПП предоставя в полза на бизнеса. Акцент бе поставен върху програмата „Еразъм за млади предприемачи”, която представлява трансгранична програма за обмен. Нови или бъдещи предприемачи имат възможност да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в друга държава.

Обмен може да се осъществи в: страните-членки на ЕС, Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Исландия, Турция, Великобритания, Украйна и Косово.

Участниците в събитието се запознаха с процеса на кандидатстване по програмата и ползите за младите и опитни предприемачи. Бяха представени успешни истории на предприемачи, които вече са участвали в обмени в чужбина и в България със съдействието на БТПП.

Палатата като посредническа организация по програмата, оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмена. Габриела Димитрова даде практически съвети относно подготовката на документите за кандидатстване, търсене на потенциални партньори в платформата на програмата и осъществяването на обмена. Обсъдени бяха и най-често задаваните въпроси относно финансирането за младите предприемачи, срокът за кандидатстване и др.

Представена беше и възможността за участие на млади предприемачи по програмата Еразъм за млади предприемачи Global за осъществяването на обмени с продължителност от 1-3 месеца в САЩ, Канада, Тайван, Израел, Сингапур и Южна Корея.

При интерес за участие по програмата като млад или опитен предприемач или при наличието на допълнителни въпроси може да се свържете с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“

Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg

Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg

 

 

 


30.05.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад