Назад

Среща с първия посланик на Малави


БТПП посрещна първия посланик на Малави, акредитиран за България. На 21 октомври 2011 г. зам.председателят на БТПП Георги Стоев се срещна с Н.Пр. проф. д-р Исаак Ламба. Посланикът е позициониран в Берлин, Германия и покрива още 23 страни. Той представи накратко Малави като страна малко по-голяма от България – 180 хил.кв.км с население 13,5 млн. Африканската държава има добър опит в селското стопанство, на което е основана и икономиката й. Там се произвеждат тютюн, чай, захар, памук, кафе, царевица, други житни растения. През последните 5 години имат потенциал за износ и се търси пазар за тези суровини.

Посланик Ламба подчерта, че гледа на Република България като на важен партньор в Източна Европа. Той информира, че се търсят инвеститори, които да подпомогнат организиране на производство на стоки с добавена стойност от наличните селскостопански суровини в неговата страна. Той представи накратко инвестиционния климат, който предлага редица улеснения и удобства за инвеститорите. Повече информация може да намерите на: www.malawi-invest.net.

Г-н Стоев се договори с госта си БТПП да организира информационен ден за възможностите за бизнес, които предлага Малави. Освен това БТПП ще пристъпи към установяване на по-тесни контакти и сътрудничество с Конфедерацията на ТПП на Малави.

Бе обсъдена и нуждата от почетен консул на Малави в България, който да способства връзката между двете страни, както на дипломатическо, така и на бизнес ниво.

21.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад