Назад

БТПП традиционно подкрепи 23-тия панаир по проекта „Интегративно практическо обучение“





 

Днес онлайн тържествено бе открит 23-тият панаир по проекта „Интегративно практическо обучение“, посветен на 109-та годишнина на Националната търговско-банкова гимназия в София.

На събитието като официални гости присъстваха  министърът на науката и образованието акад. Николай Денков, председателят на Комисията по образованието в 47-то НС Ирена Анастасова, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, председателят на СБУ Янка Такева  и други ръководни представители на училища и университети в България.

Акад. Денков пръв отправи приветствие към участниците, като подчерта голямото значение на организираните през годините панаири и интереса на учениците към тях. Като изтъкна качеството на българското образование и добрите практики на НТБГ, министърът пожела успех на събитието.

В приветствието си председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов напомни, че гимназията е създадена по инициатива на Софийската търговско-индустриална камара и изрази задоволството си от развитието и успехите на училището.

Симеонов подчерта голямата роля на доброто взаимодействие между образованието и бизнеса, което е в основата на развитието на умения и компетентности, нужни на всяка икономическа или социална дейност.

Бе споделено, че се предвижда стаж на ученици от гимназията в БТПП, където на място младите хора ще се запознаят с дейността на НПО в подкрепа на бизнеса. Симеонов изрази съжаление, че младите хора са свидетели на настоящите военни конфликти и ги призова да полагат усилия в бъдеще да не се случват подобни драматични събития.

Председателят отправи покана при бъдещи екскурзии в Карлово учениците да посетят възстановената по инициатива и със средства на Палатата къща-музей на Иван Грозев, съратник на Васил Левски и пръв председател на Софийската търговско-индустриална камара.

На събитието бяха изнесени приветствия  от Ирена Анастасова – председател на  Комисията по образованието в 47-то НС, проф. Димитър Димитров – ректор на УНСС, Ваня Кастрева – началник  РУО – София, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Юлиян Петров – представител на КТ Подкрепа и др.

Във всички приветствия бе подчертано качеството на българското образование  и отправено пожелание следващият панаир да е присъствен, за да могат младите хора да представят  постиженията от практическото си обучение и от дейността на своите фирми.

 


25.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад