Назад

Посланикът на Молдова в София на посещение в БТПП

Подготвят се различни събития по случай 30-годишнината на двустранните дипломатически отношения




 

Н.Пр. Анатол Чебук, извънреден и пълномощен посланик на Молдова в България, посети Българската търговско-промишлена палата  и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

На срещата бе дискутирано двустранното икономическо сътрудничество по време на  Ковид-пандемията в световен мащаб. Симеонов запозна госта с дейността и услугите на БТПП и постоянното подпомагане на бизнеса въпреки наложените ограничения. Бе изтъкнато, че на място в сградата на  БТПП  ежедневно се обслужват между 40 и 200 компании от различни браншове.

Посланик Чебук информира за предстоящото отбелязване през тази година на тридесет годишнината от установяване на дипломатическите отношения между двете страни чрез организиране на различни събития.

На срещата бе отбелязано постепенното нормализиране на епидемиологичната обстановка и в двете страни, което ще създаде предпоставки за  по–активна работа между компании и предприемачи от двете страни. В София предстои изложение на характерни стоки, произведени в Молдова, както и организиране на българска  бизнес делегация за посещение в Молдова в края на месец юли. 

При желание за участие в двете предстоящи събития представители на българския бизнес могат да заявят своя интерес в дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП  на тел: 02/8117421 и имейл  irelations@bcci.bg.    

 

 


24.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад