Назад

Новоназначеният търговски съветник на Румъния в София посети БТПП





Раду Молдован, търговски съветник към Посолството на Румъния в София, посети Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов относно развитието на двустранните икономически отношения между Румъния и България.

Със задоволство бе констатирано, че въпреки ограниченията от Ковид-пандемията през последните години значително се активизираха деловите контакти между компаниите от двете съседни страни, в резултат на което Румъния се превърна в третият икономически партньор на България.

Бяха дискутирани инициативи и събития за разширяване на взаимния стокобмен и активизиране на инвестиционния процес.

По информация на Министерство на икономиката двустранната търговия през първото полугодие на 2021г. в сравнение със същия период на 2020 г. отбелязва положителна тенденция:

  • Увеличаване на износа с: 30.9%
  • Увеличаване на вноса с: 20.1%
  • Увеличаване на стокообмена с: 25.8%

При интерес от установяване на контакти с фирми и организации от Румъния може да се обръщате към БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“-тел:02/8117421,489 и е-мейл:interdpt@bcci.bg  и irelations@bcci.bg за включване в предстоящи инициативи през настоящата година по линия на Палатата.

 


16.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад