Назад

Представяне на туристическите възможности на България пред туроператори от Аржентина





Многообразните туристически възможности на България бяха акцент по време на  провелия се виртуален бизнес форум  „Представяне на туристическите възможности на България пред туроператори от Аржентина“.

Събитието се организира от БТПП, съвместно със Съвета по предприемачество и стартъп към БТПП, Сдружение Здраве-Екология-Туризъм, Посолството на Аржентина в София и Посолството на България в Буенос Айрес, като продължение на първия подобен форум, проведен през януари 2022 г., на който туристическият потенциал на Аржентина бе демонстриран пред български туроператори.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, официално откри бизнес форума и сподели, че подобни събития имат за цел да повишат интереса към България - малка страна, но с множество туристически възможности, към Балканския полуостров, известен с богатата си история, както и към Европа като цяло. Симеонов акцентира и върху малко известни факти за България – една от най-старите европейски държави и единствената, която не е променила своето име, откакто е основана; значително по-ниската солеността на Черно море спрямо останалите морета и др. Председателят на БТПП представи и традициите на България във винопроизводството и покани участниците да посетят София в периода 16-18 юни 2022 по време на 11-то издание на Балканския винен фестивал. Той изрази готовността на БТПП да съдейства на бизнеса от България и Аржентина, както и на браншовите организации в туристическия сектор.

Н.Пр. г-н Алфредо Атанасоф, посланик на Аржентина в София, благодари на БТПП за възможността за провеждане на подобни събития, които разширяват сътрудничеството между България и Аржентина. Той сподели, че България може да привлече интереса на аржентинските туристи с природата и богатата си история.

Н.Пр. Стоян Михайлов, посланик на България в Буенос Айрес, допълни че съществува неизползван потенциал в двустранните отношения, в това число и в туризма. Той акцентира върху разнообразието от възможности в туризма в България – зимните и летни курорти, спа туризма и др. Посланик Михайлов отбеляза още и необходимостта от осъществяване на директни контакти между туроператорите от двете страни. Посъветва туристическите фирми от България да представят информация за предлаганите продукти и пакети на испански език.

Светлана Големанова, директор на дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма“ към Министерство на туризма на България представи статистика, географско положение, история и култура на страната, както и многообразните туристически възможности.

Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ представи обширна презентация, включваща богатата история, археология, природа, култура, манастири в България.

Над 40 туристически компании от двете страни взеха участие в събитието. Запис  можете да разгледате тук.


18.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад