Назад

Глобална услуга VERIFIED BY GS1 бе представена на Глобалния форум GS1 2022

Доверие и прозрачност за крайните потребители






 

По повод един от приоритетите на Глобалната организация GS1 в пленарна сесия във втория ден на Форума и в обучения беше представен напредъка по предоставяне на услугата Verified by GS1. Като използва ресурсите на Глобалната платформа от регистри GS1 тя дава възможност за проверка идентичността на продуктите в търговската мрежа и в платформите за електронна търговия и обезпечава нуждата от единен, достоверен източник на надеждна продуктова информация. Verified by GS1 е достъпен за всички крайни потребители и за фирмите, като им дава възможност да направят проверка за идентичността на продукта.

Verified by GS1 помага на индустрията да изгради доверието на потребителите чрез отговор на въпроса: „Това ли е действително продуктът, който трябва да бъде“?

Мащабният проект на GS1 включва участието на всички национални оранизации GS1, в т.ч. GS1 България, които в реално време подават информация за идентичността на продуктите, маркирани с баркод, от стандартизирани локални бази данни или продуктови каталози.

В Глобалната платформа от регистри, които използва Verified by GS1, има въведени над 172 млн. продукта и е възможно използването на тази информация в описаните успешни практики тук.

Представител на водещата верига супермаркети в Турция MIGROS представи конкретни данни от използване на услугата. Работата по проекта е започнала през януари 2019 година в 8 от страните, с които работи фирмата. През януари 2022 броят на страните вече е 31, а заявките за проверка в рамките на месец възлиза на 21,5 милиона GTIN-а (баркод номера).

Освен възможността за проверка чрез Verified by GS1 Етем Камали, Supply Chain Solutions Director в MIGROS, цитира използването на глобални стандарти, в т.ч. идентификацията с GTIN и използването на GS1 Глобалния модел на данни, като основни фактори за точността и прозрачността на данните.

GS1 България дава своя принос в глобалното решение Verified by GS1, чрез продуктовия каталог БГ Баркод. Всички производители и притежатели на търговски марки от различни сектори, които активно въвеждат информация за своите продукти в БГ Баркод получават видимост на продукта в цял свят и увеличаване на доверието на потребителите към продукта/ марката.

БГ баркод е разработен по стандарт на GS1 за надежден източник на данни и съобразен с изискванията на Регламант 1169 на ЕС. Той позволява въвеждане и съхраняване на структурирани и надеждни продуктови данни за стоки, които са маркирани с баркод, започващ с 380, и са въведени директно от производителите и собствениците на търговски марки.

Ако искате да станете част от Verified by GS1 и БГ баркод или желаете да получите повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел:02/8117439, 611, 603 и на ел. поща: bgbarcode@gs1bg.org

 

 


23.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад