Назад

Дачев: Всеки много обещава, а в същото време драматично падат производството и заетостта
Много обещания имаше преди изборите, но каква част от тях може да бъдат реализирани?
„Преди да дадеш, трябва първо да го произведеш. Всичко се хиперболизира в България, всеки много обещава, а в същото време драматично падат производството и заетостта", коментира зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев в изборното студио на Bulgaria ON AIR – „Избори: трето действие". 
„Големият проблем е, че тези хора, които говориха предизборно, изведнъж ще трябва да направят екип, който да изведе българите по този тънък лед. Доходите са първото нещо, с което новите управляващи трябва да се ангажират", заяви Александър Загоров от КТ „Подкрепа". 
Той подчерта, че покрай бизнеса управляващите са забравили обикновените хора. 
Бизнесът успява да оцелее, а ние, които защитаваме позициите на отделните хора - нямаме чуваемост. Нужно е спешно повишаване на минималната заплата. Ако работната сила продължава да бъде демотивирана, това ще доведе до лоша позиция на бизнеса, когато започне да се възстановява и ще трябва да се трансформира", добави Загоров пред Bulgaria ON AIR.
И от личен опит коментира, че по време на избори обикновените граждани изнемогват в ежедневието си.
„Големият проблем на малките хора е, че никой не проследява техния живот. Тези, които са били на минимална работна заплата получават помощи, които не са достатъчни, за да живеят. Лесно е да се дадат оценки и да се протестира, труден е разговорът. Такъв в предизборната кампания нямаше, имаше монолози", коментира Загоров. 
Дачев пък посъветва бъдещите управляващи да правят промените на база на ясни правила. 
Не можем да правим разпределение на нещо, което не е произведено. У нас всичко се прави под натиск, виждат протест и действат. Печели този, който вика най-силно. Бизнес, който не е инвестирал и внасял пари в хазната, иска пари от нея", заяви зам.-председателят на БТТП.
 
Цялото предаване може да се види ТУК

Линк

15.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад