Назад

Тържествено честване Деветата годишнина на Българо-румънската търговско-промишлена палата

БТПП е партньор на сдружението по ключови теми на двустранните икономически отношения


През месец юни 2013 година се състоя официалното откриване на Смесената българо-румънска търговско-промишлена палата с председател Дору Драгомир. През изминалите 9 години бяха организирани и проведени много ползотворни бизнес инициативи като кръгли маси и дискусии, бизнес делегации и редица срещи между български и румънски фирми с цел засилване на сътрудничеството между двете съседни страни.

В Посолството на Румъния в София бе организиран прием послучай Деветата годишнина от създаването на Смесената българо-румънска търговско-промишлена палата, на който присъстваха представители на бизнес общността, дипломати, журналисти и много гости.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе сред официалните гости на събитието и поздрави участниците с думите: „Още от първия ден на създаването на Българо-румънската палата работим съвместно по ключови теми за българо-румънските икономически отношения. България и Румъния споделят обща цел за усъвършенстване и разширяване на енергийната и транспортна инфраструктура, която свързва двете държави и работят за изграждането на нови мостове и фериботни връзки през река Дунав, които да насърчат контактите между хората и бизнеса. Стратегическа е ролята на България и Румъния за формиране на непрекъснато пространство на ЕС. Има много възможности за бизнес инициативи и икономическо сътрудничество между двете съседни страни. Конкуренцията между София и Букурещ ни прави по-силни.“

На събитието бе обявено предстоящото откриване на офис на Българо-румънската ТПП в град Русе.

 

 

 


17.09.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад