Назад

Изпълнителният директор на Българска фондова борса на посещение в БТПП

Бе договорено организирането на съвместно събитие за представяне инструментите на БФБ




В БТПП се проведе среща между изпълнителния директор на Българската фондова борса /БФБ/  доц. д-р Маню Моравенов и председателя на Палатата Цветан Симеонов. В срещата взе участие и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции.

В хода на дискусията Симеонов представи дейността на БТПП и насочи вниманието към новото издание на брошурата „България в цифри“, което ще бъде финализирано, съвсем скоро. Той разясни критериите и категориите, които БТПП използва за изготвяне на класацията ТОП 100 - най-успешни компании в страната.

Доц. Моравенов бе запознат и с работата на Съвета по инвестиции при БТПП. Бе отправена покана към Българската фондова борса да се присъедини към Съвета, както и да вземе активно участие в предстоящата международна конференция “Финансова подкрепа за МСП - SIMExpo 2021”, която ще се проведе на 28-29 септември 2021 г. в София.

Изпълнителният директор на БФБ представи от своя страна някои идеи за развитие и модернизация на борсата. Той информира, че наскоро е бил създаден Център за устойчиви финанси и енергетика, който има за цел стимулиране на обществения дебат по темите, касаещи устойчиви финанси и енергетика и насърчаване взимането на конкретни решения в тези области. Основната мисия на Центъра е създаванe и пренос на водещи добри практики в двете области към заинтересованите страни.

Бе договорено организиране на съвместно събитие за представяне на инструменти, с които борсата работи в момента като BEAM - инструмент, който осигурява финансиране и подкрепа на българските компании.

 

 


19.07.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад