Назад

БТПП и фондация "Отворена София" започват активно партньорство





Диалогът между двете организации стартира през пролетта на тази година, а сътрудничеството между БТПП и Фондация Отворена София вече има реални измерения.

Заедно те подкрепят поредица от събития, насочени към чужденци, които живеят или правят бизнес в България. Основната цел на Фондацията, която се разраства и съвсем скоро ще покрива не само столицата, но и цялата страна /Open Sofia and Open Bulgaria/ е да подпомага чужденци и българи, които се нуждаят от информация по различни актуални теми. Обменът на полезни съвети и практики се осъществява чрез публикации, кратки видео записи и събития. Платформата www.opensofia.org съдържа информация за свободни работни места, възможности за наемане на жилища, както и други важни аспекти от пребиваването на чужденец в страната ни.

Екипът на Фондацията се стреми да подкрепи хората, дошли в България, да се почувстват като у дома, както и да бъдат добре и своевременно информирани по актуални теми /социален живот, бизнес, заетост, култура и др./

Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с основателя на Фондация Отворена София Джузепе ди Бенедето и Анастасия Дехтиарова, съосновател през май 2021 г. Тогава бе договорено партньорство от страна на бизнеса за реализиране на общи цели и проекти.

При интерес за контакти, можете да се свържете с Фондация Отворена София на e-mail: partners@opensofia.orginfo@openbulgaria.org.

 

 


15.07.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад