Назад

Новоназначеният посланик на Румъния посети БТПП

Обсъдена бе инициативата Три морета
Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с Н.Пр. Бръндуша Предеску, новоназначен посланик на Румъния в България. В срещата участваха Аурелиа Домницяну, съветник към посолството и Дору Драгомир, председател на Двустранната търговска камара България-Румъния.

По време на разговора бяха дискутирани външноикономическото сътрудничество между двете страни, съвместната работа в рамките на ЕС и други регионални инициативи. Констатирано бе наличие на добри перспективи за развитие на двустранните икономически отношения след кризата в световен мащаб, свързана с продължаващата пандемия.

Посланик Предеску изрази мнение, че е настъпил моментът за организиране на двустранен българо – румънски бизнес форум в София с участието на предприемачи от двете страни. БТПП изцяло подкрепи организирането на подобно събитие, като периодът предстои да бъде уточнен допълнително, когато епидемичната обстановка разрешава провеждане на присъствени събития в страната. 

Внимание бе отделено и на предстоящата Среща на върха на държавните глави на страните от Инициативата „Три морета“, планирана да се проведе в периода 8 – 9 юли тази година в София с  участието на 12-те страни : Австрия, България, Хърватска, Чехия, Естония, Унагария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения, които са разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

При желание за участие в двустранен българо – румънски бизнес форум в София заинтересованите фирми и организации могат да се обръщат към Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и имейл: irelations@bcci.bg

 

 

 


07.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад