Назад

Кръгла маса " Мост между поколенията в бизнеса "





Българската търговско-промишлена палата организира с решаващото съдействие на членовете на УС на Палатата  Гена Събева и Олга Василевска Кръгла маса на тема "Мост между поколенията в бизнеса". Събитието се проведе на 26 май 2021 г. в София - Център за събития MISSIA23.

Целта на организаторите бе да  съберат на едно място млади и иновативни стартиращи предприемачи  и вече утвърдени български индустриалци, които да обменят взаимно бизнес идеи, опит и добри практики.

Мотото на събитието бе "Работим за създаването на платформа за диалог и партньорство между различни бизнеси и поколения с общ фокус – предприемачеството в България" .

В събитието взеха участие ръководни представители на повече от 30 фирми, между които „Фикосота“, „Свилоза“ АД, „Екофарм“, „Дронамикс“, „Електростарт“, ЗК „Уника“, ВИТ.Борсата за матраци, „Смартфон – България“ и други, журналисти и гости.

За модератор на Кръглата маса бе поканен Веселин Димитров – редакционен директор във Forbes Bulgariа.

Събитието бе открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който приветства участниците и ги увери, че Палатата със своите 50 хиляди членове е широко отворена към нуждите на българския бизнес и ще съдейства и занапред за подобряване на бизнес средата в България със своя опит, експертиза и множество ценни участия в международни организации и центрове.

В дискусионния панел редом до утвърдените индустриалци: Красимир Дачев - мажоритарен акционер и председател на Съвета на директорите на "Свилоза" АД; заместник-председател  на БТПП; Петър Велев – основател и управител на „Екофарм“ и Красен Кюркчиев - асоцииран член на БТПП, собственик и управител на „Фикосота“ бяха и представителите на младия бизнес: Злателина Бежева - съосновател и маркетинг мениджър в Сантулита ООД; Свилен Рангелов - съосновател в Dronamics Global Ltd и Любомир Цанков - съосновател и управител на Аквабар ООД.

Дискусията предизвика голям интерес сред участниците и продължи повече от два часа. Бяха зададени множество въпроси относно възможностите за финансиране на стартиращ бизнес, избор на кадровия ресурс за даден бизнес, натрупване на знания и опит за оптимална организация на работа, вземане на навременни и правилни управленски решения за успешна делова дейност.

Бе дадена висока оценка за усилията на организаторите и изказана специална благодарност към тях за събитието, превърнало се в полезна и ефективна форма за приемственост и мост между бизнес поколенията у нас.

На всички участници в Кръглата маса  ще бъде изпратена кратката версия на филма „Патриарха на градежа“, който разказва за Иван Грозев - един от най-близките съратници на Левски, предприемач, кмет на София и първи председател в 125-годишната история на Българската търговско-промишлена палата, и кратък видеоматериал с основните експозета.

Видео-репортаж с най-важните послания от дискусията   ОКОЛО 3 МИНУТИ https://www.bcci.bg/videos/view/933

Представяне на филма „Патриарха на градежа“ С НАДПИСИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК >> https://www.youtube.com/watch?v=8MwQtF3O8Lo

Тиизър >> https://www.bcci.bg/videos/view/867

Трейлър :>> https://www.bcci.bg/videos/view/850

 


28.05.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад